SG Het Streek, Bovenbuurtweg

(Ede Gld)

Adres: Bovenbuurtweg 1

Identiteit: Protestants-Christelijk, 1500 leerlingen

SG Het Streek, Bovenbuurtweg is een middelbare school in Ede Gld waar VMBO-, HAVO- en VWO-onderwijs wordt aangeboden. In totaal zitten er ongeveer 1500 leerlingen op de school, waarvan 16% VMBO, 37% HAVO en 47% VWO.

Hieronder wordt de school beoordeeld en vergeleken met andere VMBO-GT-scholen in de omgeving. Ook is er informatie over het profiel van de school, de examencijfers en de financiële gezondheid. En uiteraard de gebruikelijke contact- en adresgegevens.

Het VMBO-GT op deze school biedt vergeleken met andere scholen een iets hogere kwaliteit. De totaalscore is 68, terwijl een gemiddelde school uitkomt op 60 punten.

Wat betreft de organisatie zien we dat het aantal leerlingen per personeelslid vergelijkbaar is met het landelijk gemiddelde. Het financiële beleid van de scholengroep waar deze school bij hoort krijgt van ons een redelijk gunstig oordeel.

Bij de onderwijsprestaties zien we het volgende:

• Het succes van de leerlingen in de onderbouw is iets lager dan bij vergelijkbare scholen.
  • In de bovenbouw is het succes van de leerlingen, na correctie, iets beter dan het VMBO-GT-gemiddelde.
  • De gemiddelde cijfers bij het Centraal Examen zijn iets hoger dan bij vergelijkbare VMBO-GT-scholen.
  • Vergeleken met andere scholen is deze school iets strenger bij het schoolexamen. Dat vinden wij vrij gunstig, want 'zachte heelmeesters maken stinkende wonden'.

o
11,4 11,6

o
70 67,5

93 % 97,7 %

94 % 84,6 %

6,43 6,3

0,09 0,29

Vergeleken met het gemiddelde: ++ veel beter + beter O gemiddeld – iets zwakker – – veel zwakker Toelichting

SG Het Streek, Bovenbuurtweg, een profielschool?

Technasium: ja

SG Het Streek, Bovenbuurtweg
Bovenbuurtweg 1
6717 XA Ede Gld

Alle scholen in Ede Gld

Hoe scoren leerlingen op het Centraal Examen?

Wat zegt deze grafiek?

De grafiek toont per vak(kencluster) het cijfer dat leerlingen van deze school gemiddeld halen bij het landelijk georganiseerde Centraal Examen. Ook het gemiddelde van andere scholen in het land is weergegeven, waardoor direct te zien is bij welke vakken deze school het goed en minder goed doet.

Centraal Examen (CE) en Schoolexamen (SE)

Naast het Centraal Examen wordt er op de school ook een eigen Schoolexamen afgenomen. De cijfers hiervan staan niet in deze grafiek. Hoe dichter de resultaten van het SE bij het CE liggen hoe beter, want zo wordt voorkomen dat een school het eigen SE te makkelijk maakt en leerlingen met een te laag kennisniveau slagen. Bovenaan deze pagina kan je zien hoe deze school op dit aspect scoort (zie Verschil Cijfers SE-CE).

SG Het Streek, Bovenbuurtweg vergeleken met andere VMBO-GT-scholen in de buurt

In de tabel hieronder wordt de school SG Het Streek, Bovenbuurtweg vergeleken met andere VMBO-GT scholen in de buurt.

SG Het Streek, Bovenbuur [...]

Bovenbuurtweg