Alle middelbare scholen beoordeeld: HAVO, VWO en VMBO

(Ede Gld)

Adres: Bovenbuurtweg 1

Identiteit: Protestants-Christelijk, 1470 leerlingen

Het Streek, Bovenbuurtweg is een middelbare school in Ede Gld waar VMBO, HAVO en VWO onderwijs wordt aangeboden. In totaal zitten er ongeveer 1470 leerlingen op de school, waarvan 14% VMBO, 35% HAVO en 51% VWO.

Hieronder wordt de school beoordeeld en vergeleken met andere VMBO-GT scholen in de omgeving. Ook is er informatie over het profiel van de school, de examencijfers en de financiële gezondheid. En uiteraard de gebruikelijke contact- en adresgegevens.

Kiesjeschool.nl is onderdeel van de Keuzegids Middelbare Scholen. Wie deze gids bestelt ontvangt direct per email ook een wachtwoord voor kiesjeschool.nl.

o

Het VMBO-GT op deze school biedt vergeleken met andere scholen een gemiddelde kwaliteit. De totaalscore is 64, terwijl een gemiddelde school uitkomt op 60 punten.

Wat betreft de organisatie zien we dat het aantal leerlingen per docent iets kleiner is dan het landelijk gemiddelde. Dat is een klein pluspunt. De financiële gezondheid van de scholengroep waar deze school bij hoort was eind 2011 iets zwakker dan het landelijk gemiddelde.

Bij de onderwijsprestaties zien we het volgende:

• Het succes van de leerlingen in de onderbouw is even goed als bij vergelijkbare scholen.
  • In de bovenbouw is het succes van de leerlingen vergelijkbaar met het VMBO-GT-gemiddelde.
  • De gemiddelde cijfers bij het Centraal Examen zijn even goed als bij vergelijkbare VMBO-GT-scholen.
  • De cijfers bij het Schoolexamen (SE) waren de laatste drie jaar maar iets hoger dan bij het Centraal Examen. Dat is gunstig; de onderwijsinspectie vindt dat dit verschil minder dan 0,5 punt moet zijn.

Leerlingen per docent

10,7 11,1

98 % 97,8 %

87 % 83,8 %

6,33 6,32

0,03 0,3

+++ uitstekend ++ zeer sterk + sterk O gemiddeld – zwakker – – veel zwakker Totaalscore van 20 tot 100 Toelichting

Contact & Adres

Het adres van de school is: Het Streek, Bovenbuurtweg, Bovenbuurtweg 1, 6717 XA Ede Gld

Deze school staat niet op Google Streetview.

Wel kan je de omgeving bekijken door het oranje poppetje (in het linkerscherm) richting het zwarte kruis te slepen.

Het Streek, Bovenbuurtweg, een profielschool?

Technasium: ja

Hoe scoren leerlingen op het Centraal Examen?

Wat zegt deze grafiek?

De grafiek toont per vak(kencluster) het cijfer dat leerlingen van deze school gemiddeld halen bij het landelijk georganiseerde Centraal Examen. Ook het gemiddelde van andere scholen in het land is weergegeven, waardoor direct te zien is bij welke vakken deze school het goed en minder goed doet.

Centraal Examen (CE) en Schoolexamen (SE)

Naast het Centraal Examen wordt er op de school ook een eigen Schoolexamen afgenomen. De cijfers hiervan staan niet in deze grafiek. Hoe dichter de resultaten van het SE bij het CE liggen hoe beter, want zo wordt voorkomen dat een school het eigen SE te makkelijk maakt en leerlingen met een te laag kennisniveau slagen. Bovenaan deze pagina kan je zien hoe deze school op dit aspect scoort (zie Verschil Cijfers SE-CE).

Het Streek, Bovenbuurtweg vergeleken met andere VMBO-GT-scholen in de buurt

In de tabel hieronder wordt de school Het Streek, Bovenbuurtweg vergeleken met andere VMBO-GT scholen in de buurt.

Leerl. per docent

Het Streek, Bovenbuurtweg

Bovenbuurtweg
Ede Gld 0 km 1470 3 1 2 2 2 3

Groenhorst Ede

Zandlaan
Ede Gld 0,6 km 370 4 2 3 3 2 0

Het Streek, Zandlaan

Zandlaan
Ede Gld 0,8 km 650 3 1 2 1 0 2

Marnix College

Prins Bernhardlaan
Ede Gld 0,9 km 990 1 3 2 2 2 2

Pallas Athene College

Koekeltse Boslaan
Ede Gld 2,2 km 970 1 2 1 2 2 3
Alle scholen in Ede Gld en omgeving

Voor bovenbouw-leerlingen

Speciaal voor bovenbouw-leerlingen zijn er de Keuzegidsen Hbo, Universiteiten en Mbo. De gidsen zijn gemaakt om te helpen bij de studiekeuze.

Hbo Universiteiten Mbo

Er is ook een online versie voor middelbare scholen. Hiermee krijgt iedereen binnen de school toegang tot de Keuzegids Online.