Alle middelbare scholen beoordeeld

Registreren | Inloggen

Een handig overzicht van middelbare scholen

oktober 2015 - Iedereen weet wel ongeveer welke scholen er in de buurt zijn. Maar kijk ook eens verder dan je neus lang is. Hebben ze allemaal hetzelfde te bieden? Of past er één beter bij jouw kind?

Sinds ruim twee jaar helpen wij met de website Kiesjeschool en de Keuzegids Middelbare Scholen een antwoord op deze vragen te vinden. Dat willen we nog jaren blijven doen. Toch is er even iets veranderd:

Wel overzicht en zoekfunctie, maar dit schooljaar geen prestatiescores en ranglijsten

Zoek gerust naar de scholen in je buurt en bekijk de beschrijvende gegevens. Maar de prestatiegegevens en ranglijsten van januari 2015 zijn nu uitgeschakeld, omdat ze niet actueel meer zijn. In het schooljaar 2015/'16 zullen wij geen nieuwe ranglijsten publiceren. Voor wie zulke gegevens zoekt, verwijzen wij naar op www.scholenopdekaart.nl. Of bekijk de lijst "beste scholen" van Elsevier januari 2016.

  • De Keuzegids Middelbare Scholen 2015 blijft intussen beschikbaar als nuttig en leuk (!) inleesboek over wat er allemaal komt kijken bij de stap van groep 8 naar de middelbare - en daarna. Van toelatingseisen en huiswerkbegeleiding tot de inhoud van je schooltas of rugzak. En je leest er wat kort geleden de allerbeste scholen per provincie waren.